Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


OPERAKINO 22: AIDA - April
KunstBio
OPERAKINO 22: AIDA - April

OPERAKINO 22: AIDA - April

Opera: AIDA fra La Scala 1986 – 160 minutter ex. pause.

Der er få operaer hvor sammenhængen mellem det grandiost storladne og det intime er så tæt forbundet som i Verdis Aida. Den blodige konfrontation mellem etiopierne og egypterne sidestilles med Radamès’ kærlighed, (kaptajn for den ægyptiske livvagt) til Aida, en etiopisk slavinde (datter af den etiopiske konge). Deres kærlighed er stærkere end hadet mellem de to folkeslag, deres sociale forskelle og ellers uforenelige udgangspunkter. Denne kærlighed er lige så solid som væggen, der blokerer dens fuldbyrdelse.

Luciano Pavarotti leder en enestående rollebesætning i denne spektakulære liveoptagelse fra La Scala med Ghena Dimitrova, Maria Chiara, Nicolai Ghiaurov og Juan Pons, allesammen i topform. Luca Ronconis storslåede produktion af Verdis meget elskede mesterværk var en triumferende succes med Mauro Paganos monumentale design, der perfekt fanger den imponerende storhed i landets Faraoner og ørkenens okkerfarver.
Dirigent: Lorin Maazel.